Getuigenissen

« XperiLAB.be®? In eerste instantie gaat het om een vrachtwagen waar studenten een aantal experimenten komen beleven.... Het is echter veel meer dan dat! Natuurlijk brengt XperiLAB.be® op scholen een animatie van hoge kwaliteit, ondersteund door apparatuur die op scholen niet gebruikelijk is, maar het is vooral een gelegenheid om over veel andere dingen te praten. Nee, wetenschap is niet beperkt tot wat het schoolcurriculum biedt. Ja, wetenschap is overal vanaf het moment dat een wetenschapper naar een verschijnsel kijkt. Nee, er is niet alleen natuurkunde, biologie en scheikunde.... En ja, ieder van ons kan dagelijks of in de toekomst een wetenschapper zijn. Het meest bevredigende voor mij is om een jongere uit de vrachtwagen te horen stappen en luidkeels of fluisterend tegen een vriend te zeggen: "Ik wil wetenschapper worden! »
Sophie,
Bemiddelaar
« XperiLAB.be® gaat voor mij over het aanwakkeren van een enthousiasme voor wetenschappen. Ik wil kinderen laten inzien dat wetenschappen niet saai hoeft te zijn, maar echt wel cool kan worden en dat we er elke dag in ons leven mee te maken hebben. Ik wil ook niet horen dat kinderen zeggen dat ze te dom zijn, want je hoeft heus geen genie te zijn, maar met passie en gezond verstand kom je ook al heel ver. Als leerlingen achteraf melden dat ze graag wetenschapper willen worden, dan hebben we ons ultieme doel bereikt. Het geeft me telkens veel voldoening om de kinderen bezig te zien en echt te zien genieten in XperiLAB.be®.»
Kévin,
Bemiddelaar
« XperiLAB.be® is een referentie en een uitstekende educatieve ondersteuning. Wetenschap en experimenten op een leuke manier en in een goed humeur uitgelegd door een geweldig team!
Een traktatie voor jong en oud! »
Zohra,
Secretaris